Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Novi Sad
22.08.2016.
14:38 > 17:03
Dečje igralište i teren za košarku na Limanu III, koji su uklonjeni zbog izgradnje Muzičke i Baletske škole, još uvek nisu premešteni na drugu lokaciju kako je pre mesec dana najavljeno u Zavodu za izgradnju grada.
  • Odgovor mami

    24.08.2016 13:06
    gospojo
    Gospojo mama, nije problem građenja muzičko-baletske škole, nego je problem lokacija i šta je sve uništeno da bi se ona izgradila.
    Problem lokacije jeste to što će učionice biti na 5 metara od prozora i terasa stambenih zgrada, što će Muzičko-baletska škola biti tik uz obdanište gde deca spavaju.....
    Problem lokacije je što su uništeni tereni za fudbal i košarku, igralište za decu, parking, ukoliko se roditelji pitaju zašto igrališta nisu do sad premeštena, odgovor je jednostavan:
    da su bili tog dana kad su "skidana" u 05 časova ujutro videli bi radnike koji su ih skroz pokidali, isekli.......tako da ih je ne moguće vratiti jer je sve uništeno.
  • Mama

    24.08.2016 08:31
    "Gospodi" sa Limana verovatno vise odgovara kad otvore prozore da cuju turbo folk muziku. Prosetajte gospodo nekad kroz Njegosevu ulicu, ako uopste znate gde se nalazi. Pa udjite u sadasnju muzicku skolu da cujete muziku i da vidite gde ta deca vezbaju. Ne bunite se kad se prave trzni centri, kad se bacaju pare na koncerte tzv. pevaca a kad treba da se ulozi, samo malo, jednom u sto godina, u kulturu, to je onda katastrofa! A prvi se busate u grudi i pricate kako je Novi Sad srpska Atina a kulture i umetnosti ni za leka. A sto se tice decijih igralista, bar njih ima ih na Limanima! Pa protegnite malo noge!
    Ili komentare pisu samo oni kojima nije stalo do pravog novosdskog duha?
  • makijaveli

    23.08.2016 13:14
    ima toga jos
    Tamo je igraliste barem postojalo, pa ce valjda da se smiluju i da ga ponovo postave. Sta reci za decu koja zive u blokovima zgrada u ulicama Kace Dejanovic i Seljackih buna na Novom naselju, koji uopste nemaju igraliste, iako izmedju njih postoji velika zelena povrsina kao idealna za to. Da bi dosli do nekog igralista moraju da predju jedan od 3 prometna bulevara.
    Zatyo se dosta dece okrece dvoristu zabavista ili skole, a to nisu igralista za malu decu.
  • ex chapman

    23.08.2016 11:55
    gradilište
    interesantno je da su požurili da poseku drveće i sklone igrališta, a zatim mesec dana nije ništa rađeno. onda su ogradili gradilište i izbušili jednu rupu. i to je sve što je urađeno od kad su "radovi" počeli! zamislite koliko će im trebati decenija da naprave celu školu, kada im je za ovo malo trebalo toliko vremena? a što se tog priključka na vodu tiče, stvarno ne znam kako to funkcioniše - ko je dao dozvolu za to, ko ima pravo da to dozvoli i da li će zaista stanari te zgrade da plaćaju vodu koju troši gradilište?! ne bi me ni to čudilo, u ovoj zemlji ludaka!
    PS. nisam protiv izgradnje škole, ali sam protiv da se to radi na ovakav divljački način. a ono što me najviše brine je da nas iskustvo uči da ćete umesto škole ovde godinama imati zapušteno gradilište, koje će vremenom postati stecište narkomana, spavaonica klošara i izvor problema za ceo komšiluk. voleo bih da nisam u pravu. živi bili pa videli
  • @Liman3

    23.08.2016 10:59
    DA, videla sam tu zelenu cev koja ide iz vaše zgrade. Ne razumem ZAŠTO ste dozvolili da se gradilište snabdeva vodom iz vaše zgrade? Osim toga, deca celo leto nemaju igralište i terene za sport, žurili su da to sklone, a još ništa nisu uradili, osim što su postavili ogradu koja se srušila čim je dunuo malo jači vetar. I, da, iskopali su jednu rupu usred terena. Vidim da će i regularan parking sa 30 mesta za parkiranje pripojiti gradilištu i samo se čeka da nam poprave prilaz zgradama iz Šekspirove, pa da se zatvori prilazni put sa Bulevara cara Lazara i da ostanemo i bez tog dela parkinga. Ovo je strašno šta nam rade, a svi ćute. Priča o opravdanosti izgradnje ove škole (uz tolike prazne zgrade koje zjape - Radnički univerzitet, kasarna Maršal Tito...) oni su našli da nam udenu muzičku školu usred stambenog bloka, pa ni prozor nećemo moći da otvorimo za vreme školske godine. Skupo sam platila stan na Limanu da bih imala sve ono što su mi gradske vlati u poslednjih nekoliko godina oduzele, ali su me zato smestile u prvu zonu plaćanja poreza na imovinu.
  • Liman3

    23.08.2016 09:51
    I?
    I sta su dosad uradili tamo osim sto su iskopali jednu ogromnu rupcagu na sred poljane i divlje se prikljucili na nasu vodu u zgradama koje cemo mi stanari da debelo platimo kroz racune informatike a usput decu treba da vodimo 1km na najblize igraliste! Ovi iz SNSa ce i dusu da prodaju ne bi li dobili neki dinar u dzep i posao u nekoj drzavnoj JKP!
  • Boki

    23.08.2016 00:42
    @stanar
    Po tebi najbolje da decu zatvorimo u podrum i ubezemolancima. Strasno. Idi ti u peršun.
  • stanar

    22.08.2016 23:05
    Pored onolike prazne povrsine na Limanskom parku Vi bi da deca galame i lupaju loptu ljudima pod prozoroma u dvoristu. U Limanskom parku postoji skejt park pa nek we napravi i igraliste.
  • Gvozdeni

    22.08.2016 22:26
    Gusterov osmeh
    Jeste vi jeli bunike ?

    Jeste stvarno očekivali nešto? Tamo gde Ognjen Cvijetičanin vodi gradski sport ?

    Tamo gde je Živan Kolarski direktor jedne Carinske zone drugog grada u Srbiji ?


    Jel stvarno očekujete nešto osim rapidne propasti ili to samo onako hipotetički pitate?
  • Nervirach

    22.08.2016 21:38
    Pa limancani, ja sam vec pisao, cutali ste kada su ovo radili po celom gradu. I to bas svaka vlast. A sada su dosli i pred vasa vrata. Sta cekate? Vas u jednoj zgradi ima koliko i nas u celoj ulici. Nas niko nije slusao, nismo imali vasu podrsku, vikali ste kako bas tako treba da izgleda grad kada smo izlazili na proteste vas nije bilo... pa izvolite , pomerite se i vi.
  • Kaligula

    22.08.2016 19:57
    Ovo je preslo svaku meru. Stid me je naroda koji nema m**a da se usprotivi ovom idiotizmu.

    Gledamo kako nas uzduz i popreko varaju i pljackaju, gledamo kako nam unistavaju zivotni prostor, otimaju vazduh,... Na kraju cemo jesti sopstvena ***na i skupljati za njima - i to ce nam biti zivot u ovom ruiniranom gradu. Ako iko normalan u njemu ostane...

    Zar je bitno i da premeste igraliste, usmrtili su prostor gde je trebalo da bude. A sad ajmo svi lepo dodjavola.
  • Novosadjanin

    22.08.2016 19:25
    - Pitamo se da li će naša deca ikada moći da vole naš grad na način na koji ga volimo svi mi kojima je to bilo pruženo i znamo koliko nam je značilo, kada im je oduzeto ono čemu su se najviše radovali?-
    Јако ви волите Нови Сад када сте спремни оваку бљувотину да напишете.... а ако су Вам се даца највише радовала игралишту онда боље ставите прсто на чело? Или се лепо вратите у забити из којих сте дошли.
  • Sofija

    22.08.2016 18:41
    Deca grcaju u suzama.... preterujete jako
  • Li(m)banac

    22.08.2016 18:35
    Komprimovanje grada
    Umesto da se grad širi, Oni samo trpaju nove građevine, u prostore koji su nekada smišljeni za
    igrališta, parkinge, parkove. Gde će se svi ti akademci škole parkirati svoje automobile? Taj prostor je nekada bio lepo igralište i veliki parking!? Šta če biti kada se izgradi škola? Da li će sve ulice i bulevari biti kao ulica Miše Dimitrijeviča (pa i cela Grbavica), pretrpana a još i autobuska linija?
  • Zivan

    22.08.2016 18:29
    Da bi deca imala igralisste jedin naccin je zaustaviti izgradnju muziccko- baletske sskole i teren nanovo ucciniti kakvim je bio, dakle kao spotsko ,esto.
    U gradu ima vissak starih zgrada koje zvrje prazne i neke od njih bi trebalo preurediti za potrebbe buducih muziccara, dok bi baletsku sskolu, zajedno sa klasiccnim baletom, valjalo ukinuti.
  • carlito

    22.08.2016 18:21
    Isto kao pred izbore: obećali, pokupili kajmak i sada ih baš briga. Političari su kancer ovog naroda.
  • Goran

    22.08.2016 17:58
    ko uopšte sme ovo da kome...
    ..ntariše
  • Novosadista

    22.08.2016 17:12
    Baletska scena...
    ... u Novom Sadu i Srbiji je naširoko poznata...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna